Vilka plattor för korridoren

Vilka plattor ska jag använda för korridoren – ett ofta diskuterat problem.
Å ena sidan brukar korridoren vanligtvis bara vara ett underordnat rum.
Å andra sidan är det utrymmet mellan de enskilda rummen och du kommer troligtvis att röra dig igenom den ett antal gånger varje dag.
Av denna anledning förtjänar korridoren en närmare titt!

Vilka plattor för korridoren – den visuella effekten av formaten

Om korridoren är smal bör du vara särskilt uppmärksam på valet av plattor.
Eftersom plattor kan få ett rum att se större eller mindre ut.
Av den anledningen vill vi berätta effekten av olika plattstorlekar:

  • Små plattor gör rummet mindre
  • Stora plattor ger ett intryck av utrymme

Men varför är det så? I grund och botten handlar det om den visuella uppdelningen av rummet. På grund av det stora antalet fogar delar små plattor rummet oftare än stora plattor. Detta gör att rummet verkar mindre.

Effekten av färgerna – rätt kakelfärg

För att förenkla beslutet angående frågan ”Vilka plattor för korridoren” vill vi återigen ge dig ett tips, denna gång gällande färgen. För olika plattfärger i en samling skapar också olika känsla.

Du kanske misstänkte det men när det gäller färgen så tenderar ljusa färger att förstora ett rum, medan mörka färger tenderar att göra ett rum mindre.
Välj därför ljusare färger för mindre rum. Om du bestämmer dig för mörka plattor, se till att det finns tillräckligt med ljuskällor.

Behöver du hjälp i valet av dina plattor eller behöver du bara en plattsättare för installationen av dina plattor? Vi finns här för dig, kontakta oss så kommer vi och inspekterar det arbete som behöver göras och sedan skickar vi dig en kostnadsfri offert utan förbindelse.